Aalborg Festivals og AKKC i samarbejde om ny stor e-sport og gaming begivenhed
06/03 2018

Aalborg Festivals og AKKC i samarbejde om ny stor e-sport og gaming begivenhed

Aalborg Festivals løber for femte gang af stablen fra 15. til 26. august, og det nye samarbejde mellem de to store kulturaktører bringer en helt ny type kulturtilbud på banen i festivalugen.

  • Vi har i et stykke tid arbejdet sammen med nogle meget dygtige Aalborg gaming- og
    e-sportsaktører, og det er lykkedes os at få skabt vores egen nordjyske tilgang til
    e-sport, spilfestival og gaming. Begivenheden kommer til at folde sig ud som et tredages unikt gaming-univers, hvor vi sætter hele huset i spil, fortæller Nicolaj Holm, direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Leder af Aalborg Festivals, Casper Hestbech er begejstret over, at den store kulturfestival udvides med endnu et oplevelsesfelt, der vil komme til at tiltrække rigtigt mange nordjyder og andre spil og e-sports aktører fra resten af Danmark.

  • Selvom vi lige holder hesten til lidt senere på ugen med at fortælle konkret, hvad vi kommer til at byde på, så ligger det helt fast, at dette udviklingsprojekt har stort deltager- og publikumspotentiale i sig.
  • Og netop det at vi tænker helt nyt og tager det første skridt af forhåbentlig mange til at bringe Aalborg på e-sport og gamingens verdenskort, er rigtigt spændende, og falder helt ind under Aalborg Festivals vision om at bringe det lokale og internationale sammen i en gigantisk kulturfest, glæder festivalleder Casper Hestbech sig.

I 2017 og 2018 er København og Odense kommet på banen med afvikling af store Counter-Strike turneringer. Aalborg har i en årrække været en stærk spilleklynge, og med afsæt i den og andre stærke spilkompetencer har partnerne fundet frem til en helt unik spil- og gaming-begivenhed, der i en pressemeddelelse offentliggøres senere på ugen.