260 kilo mønter til CoolUnite fra De Syngende Juletræer
13/01 2022

260 kilo mønter til CoolUnite fra De Syngende Juletræer

Med stor hjælp fra nordjyderne kunne AKKC i en overraskende og sjov aktion tirsdag aflevere donationen til CoolUnite fonden i Coolshop hovedkvarteret i Nørresundby. For når man siger, at AKKC donerer 1 kr. pr. tryk, så skulle vi også aflevere 1 kr. pr. tryk, sådan helt bogstaveligt, mente adm. direktør Nicolaj Holm.

– Med stor hjælp fra Spar Nord og Nationalbanken fik vi fremskaffet det flotte indsamlingsbeløb på 50.686 kroner i énkroner, og der fik vi godt nok det overraskede blik og store grin fra Jacob Risgaard, da vi uventet dukkede op på lageret med 260 kilo mønter! Stort klap på skulderen til alle de nordjyder, der via tryk på De Syngende Juletræer, hjalp til med at nå indsamlingsbeløbet, roser Nicolaj Holm.

I måneden før blev der blot trykket halvt så mange gange, så at man både kunne nyde julemusik og være med til at støtte CoolUnite fonden, som Jacob Risgaard har stiftet til fordel for syge og udsatte børn, var åbenbart den ekstra mening nordjyderne skulle bruge for talstærkt at besøge De Syngende Juletræer.

Jacob Risgaard var ikke bare rørt og overrasket, men forstod nærmest ikke, at man i 2022 kunne fremskaffe så mange mønter. Og han glædede sig over det flotte resultat.

– Vi er dybt taknemlige. Tak, tak til alle jer der trykkede og tak til AKKC for at gøre De Syngende Juletræer til et sted, hvor man kunne støtte fondens arbejde. Vi har nok at gøre med hjælp til børnehospice, pausehus og arrangementer for udsatte børn, sagde en rørt Jacob Risgaard.

De mange tryk fra 24. november, hvor De Syngende Juletræer blev åbnet, til 3. januar bragte det samlede antal tryk på De Syngende Træer op på 5.316.370 tryk siden juni 2012, hvor sir Cliff Richard åbnede parkområdet tæt ved AKKC i Kildeparken. Det betyder, at der i gennemsnit siden da, er blevet trykket på de 95 træer ikke mindre end 1.693 gange dagligt.

Se video fra overrækkelsen her