AKKC Logo

Billetkontor  |  +45 99 35 55 66

Mødelokale  |  Book et mødelokale

Nyhedsbrev  |  Tilmeld dig nu

Større tekst Mindre tekst

Moderniseret kongres- & kulturcenter står klar til publikum i den nye sæson

27. maj 2010

Licitationsmøde forud for renoveringsprojektet
Licitationsmøde med tilbudgivende håndværkere.

Publikum og gæster kan godt begynde at glæde sig til et nyt og moderniseret Aalborg Kongres & Kultur Center, når anden del af et omfattende renoveringsprojekt påbegyndes i uge 23 og efter planen står færdigt til sæsonstarten i august.

Centret bliver renoveret og forbedret på flere fronter til gavn og glæde for de over 500.000 gæster og publikummer, som hvert år besøger centret.

Aalborghallen får et løft
Publikum vil til sæsonstarten blive modtaget i en helt nymalet Aalborghal, som er renoveret og malet i nye og tidssvarende farver.

Der bliver desuden lavet moderne LED-effektbelysning på salens vægge, så der bliver mulighed for at kaste lys i forskellige farver op på væggene.

Akustikken forbedres
Grundlæggende er hallens nuværende akustik fastlagt i forbindelse med en større ombygning i 1980'erne. Denne akustik ønskes bevaret, men der bliver gennemført en række forbedringer og justeringer, der udspringer af tekniske erfaringer som er opnået siden da.

Det indebærer blandt andet, at der opsættes nye overflader langs hallens ydervægge for at undgå det såkaldte flutter-ekko (højfrekvent ekko på tværs af hallen).

Derudover renoveres ventilationssystemet i Aalborghallen og i mødelokalerne på centrets 2. sal lægges nye gulve.

- Vi ser meget frem til at anden del af renoveringen bliver udført. Selvom vores bygninger er i god stand, er det klart, at de mange millioner mennesker der har besøgt huset i løbet af de sidste 20 år, har slidt lidt på bygningerne.

Derudover glæder vi os over, at arkitekterne har valgt at modernisere huset på en måde så det arkitektonisk set beholder den gamle ånd og historie, som stedet har, udtaler direktør Ernst Trillingsgaard.

Restaurant Papegøjehaven totalrenoveres
En totalrenovering af centrets Restaurant Papegøjehaven bliver ligeledes en del af sommerens projekt, så restauranten vil fremstå flot og fornyet til den nye sæson. Renoveringsarbejdet omfatter blandt andet nye gulve, vægge og lofter samt nye farver og gardiner i restauranten.

Bygherrerådgiver er Aalborg Kommunes Rådgivende Arkitektkontor, AKRA, som i samarbejde med Aalborg Kongres & Kultur Center har lagt vægt på forenkling og en tilbagevenden til centrets oprindelige arkitektoniske stil. Der bliver desuden lagt vægt på at fremme brandsikkerheden overalt i centret.
 
Sidste del af renoveringen
Tredje og sidste del af renoveringen finder sted i sommeren 2011 og vil efter planen omfatte udskiftning af alle gulve i centrets forhal og foyer. Desuden genetableres den oprindelige store trappe fra forhallen til garderobegaden og alle stole og sæder i Aalborghallen udskiftes.

Når renoveringen er færdig i sommeren 2011, vil Aalborg Kongres & Kultur Center fremstå som et moderne og gennemrenoveret center, til glæde og gavn for byens borgere og Aalborg Kongres & Kultur Centers mange gæster.

Yderligere oplysninger
Yderligere information om renoveringen af Aalborg Kongres & Kultur Center fås hos teknisk chef Anders Jespersgaard på tlf. 9935 5515.

 

Fakta:
Aalborg Kongres & Kultur Center renoveres for ca. kr. 60 mio.

2007: Renovering af elevérbart scenegulv i Aalborghallen.

2009: Første del af renoveringsprojektet igangsættes og omfattede:

 • Renovering af herre- og dametoiletter under Aalborghallens foyer, ved kunstnerfoyer og handicaptoiletter i forhallen m.v.
 • Nyt højttaleranlæg i Aalborghallen og Europahallen
 • Transportabelt højttalersystem
 • Renovering af Europahallen - herunder nyt gulv.

2010: Anden del af renoveringsprojektet påbegyndes i uge 23 og omfatter:

 • Udskiftning af lofter i forhal og foyer
 • Nye gulve i mødelokaler på 2. sal
 • Maling og renovering af Aalborghallens store sal
 • Maling og renovering af garderobegaden
 • Fornyelse af tekniske installationer
 • Renovering af Restaurant Papegøjehaven

2011: Tredje del af renoveringsprojektet omfatter:

 • Fornyelse af stolevognen i Aalborghallen
 • Nye gulve i forhal og foyer
 • Trappe til garderobegaden genetableres

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere