AKKC Logo

Billetkontor  |  +45 99 35 55 66

Mødelokale  |  Book et mødelokale

Nyhedsbrev  |  Tilmeld dig nu

Større tekst Mindre tekst

Kendte Rigoletto i moderne version

24. november 2017

Rigoletto -ny -350En af Giuseppe Verdis helt store triumfer Rigoletto opsættes i en moderne version i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) torsdag 14. december kl. 20. Publikum kan se frem til en aften, som rummer Verdis smukke toner og en af verdens mest kendte operaarier – ’La donna e mobile. 

I GuidOperas opsætning af Rigoletto forvandles Verdis klassiske kammeropera til et moderne drama, som foregår i nutidens Italien, der stadig er lige så forfængeligt og overfladisk som i 1500-tallet, hvor operaen oprindeligt udspillede sig. 

- I mange opsætninger gør man Rigoletto til en grotesk og modbydelig figur, men i GuidOperas opsætning skildres han på en anderledes måde. Her bliver han en ganske venlig, varm og medfølende person, fortæller Guido Paevatalu, der selv medvirker på scenen og også har instrueret og iscenesat Rigoletto. 

Ud over Guido Paevatalu kan man opleve Vibeke Kristensen, Niels Jørgen Riis, Anette Bod med flere, og musikken fremføres af et 4-mands orkester under ledelse af kapelmester Leif Greibe. 

Et univers af følelser
Hertugen af Mantova er en velkendt italiensk politiker omgivet af et hof af følgere. Han opvarter alle kvinder i sine omgivelser, men helst de helt unge. Rigoletto, som er hans spindoktor og højre hånd, har en hemmelighed – en uskyldig datter, som han forgæves forsøger at beskytte. I stykket møder man også skønheden og udyret, den første kærlighedskompromisløse passion, men også korruption og bedrag. Operaen synges på italiensk. 

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere