AKKC Logo

Billetkontor  |  +45 99 35 55 66

Mødelokale  |  Book et mødelokale

Nyhedsbrev  |  Tilmeld dig nu

Større tekst Mindre tekst

Tosca

20. februar 2017

Anmeldelse af Tosca
Europahallen 15. februar 2017
Anmeldt af Sanne Nørgaard

stjernestjerneTosca Guido

Det var med høje forventninger, jeg så frem til Tosca. Det flotte billede af operasangerne inde på akkc.dk skreg jo af professionalisme. 

Puccini er jo Opera verdens Michael Jackson, så jeg forventede en samsmeltning af højt kvalitet af både musikken, operaskuespillerne og stemningen.

Austikken i Europahallen virkede godt med lyden, og den fine fortælling af operaens akter blev fremført af Guido Paevatalu lige før selve forstillingen gik i gang, med en let humor, som alle i publikummet syntes om.

Desværre levede resten af fremførelsen ikke op til min forventning. Scenen i Europahallen rummede både et 4 mandsorkester og de 6 skuespiller, hvor til tider lyden drunknede i musikken. De sang på originalsproget italiensk, som lød smukt, men uden dybde. Operaen var med store armbevægelser, så det var som at se en gammeldags stumfilm med tillagt lyd og musik.

Mellem akterne var der ikke tæppefald, så det viste sig, at skuespillerne selv sørgede for at ændre scenen (tæppefald var vist ikke muligt grundet klaveret på scenen), og uden en skærm med løbende undertekster glemte man undervejs, hvad der forgik, så det til tider var forvirrende, hvad der skete på scenen. Skurken Baron Scarpia blev myrdet, men så rejste han sig og gik ud af scenen... Blev han lige til en zombie eller...

Det var desværre sammenlagt overraskende ringe en oplevelse, og bar mest præg af amatørteater.

De to stjerner er mest på grund af de havde smukke sangsstemmer og Guido's forklaring af arkerne.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere