AKKC Logo

Billetkontor  |  +45 99 35 55 66

Mødelokale  |  Book et mødelokale

Nyhedsbrev  |  Tilmeld dig nu

Aida

Forestillingen kan indtil 27. august kun købes via en Stjernepakke med minimum 4 forestillinger.

Større tekstMindre tekst

Aalborghallen

  • Lørdag 14. april 2018 kl. 20:00

Køb billet

Pris: A: 445,- B: 405,- C: 375,-

Stjernepakke pris: A: 345,- B: 305,- C: 275,-

Genre: Opera

AidaDet er hele tredie gang i denne sæson, at publikum kan glæde sig til at opleve en af Verdis klassiske og højtelskede operaer, når Kiev Statsopera er tilbage med Verdis tragiske kærlighedshistorie om slavinden Aida og feltherren Radames, som har begejstret publikum siden uropførelsen i Cairo den 24. december 1871.

Aida handler om en etiopisk slavinde ved den egyptiske konges hof, som gemmer på hemmeligheden om, at hun i virkeligheden er datter af etiopiernes konge Amonasro.

Slavinden Aida er forelsket i den ægyptiske feltherre Radames, der gengælder hendes følelser, men som feltherre må han deltage i krigen mod Etiopien og herfra udspiller handlingen sig.

Aida er inspireret af Verdis rejse til Egypten, hvor han blev inspireret af landets varme sol og fascinerende kultur.

På den baggrund skabte han operaen, hvis eventyrlige karakter og italienske belcanto-stil har gjort den til en af de mest populære operaer overhovedet.

Kiev Statsopera blev etableret tilbage i 1867, og det er derfor et operakompagni med en lang tradition og stor erfaring, der gæster Aalborg til foråret.

Sidst Kiev Statsopera gæstede Aalborg med Aida, gav NORDJYSKE forestillingen 5 stjerner og skrev bl.a.: ”Aida i Kiev Statsoperas udgave er i bedste forstand et udstyrsstykke med Oxana Lysisk pragtfulde kostumer, med storladne
tableauer, en illuderende scenografi og en udtryksfuld instruktion, der understreger dramatikken fra første til sidste node”

Operaen synges på italiensk med danske overtekster.

Medvirkende:
Ca. 100 sangere fra Kiev Statsopera

Orkester:
Ca. 60 musikere fra Kiev Statsopera

Komponist:
Giuseppe Verdi

Libretto:
Antonio Ghislanzoni

Iscenesættelse:
Dmitrij Gnatjuk

Scenografi:
Tadej Rindsack
Michail Rindsack

Kostumer:
KIEV STATSOPERA Oxana Lysik

INTRODUKTION KL. 19

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere